Üdv. korpicschess oldalán!
Péntek, 2024-04-26, 8:26 AM
Menü
Belépés
Kapcsolat:
Keresés
Címkék
Diamond kép kezdet nyitás fórum megbízhatóság mindenkit ötlet pénz újszerű üzlet várok teszt Acer f1 főzött rom frissítés konklúzió korpicschess részletes Rom S200 eladás hirdetés információ regiszráció hirdetésfeladás regincikneo tárhely www.reginickneo.ucoz.com i8320 magyar samsung Vodafone 360 vodafone h1 eladó holmik bluetooth hs Ipod memóriakártya micro sd prohardver fényképek N86 nokia pendrive 4gb bliszteres bontatlan Kingston
Nyitólap » 2010 » Március » 22 » Samsung i8320 - teljes fordulat (teszt)
5:46 PM
Samsung i8320 - teljes fordulat (teszt)

 

Samsung i8320 - teljes fordulat


Egy idehaza nem forgalmazott, viszont annál inkább innovatív készüléket szertnék bemutatni!

Előszó

Samsung i8320 avagy Vodafone 360, de ismert Samsung H1 néven is. Birtokomba került ez a készülék, aminek hallatán bizony a legtöbb telefonos körökben mozgó ember is felkapja a fejét, ugyanis nem éppen egy közismert modell. A készülék eredetileg a Vodafone 360 szolgáltatásra épül (erről később lesz szó), hazánkban nem került forgalomba, ennek ellenére sikerült hozzájutnom egyhez. Lássuk a tapasztalatokat!


Tesztünk tárgya


A telefon egy fehér dobozban érkezett, egészen minőségi benyomást kelt. A dobozt felnyitva rögtön a készülékkel találjuk szembe magunkat amit egy szalaggal tudunk kiemelni. Magát az egész részt kivéve alul találjuk a tartozékokat amik a következők: néhány kézikönyv, egy töltő, egy USB kábel és egy 2 részre szedhető Samsung in-ear headset.


Tartozékokkal

Külső

A készüléket a Nokia N86osom után kézbevenni elég nagy megkönnyebbülés. 134 grammos tömegével nem mondható nehéznek. Az előlapon legalul a mikrofont, felette pedig 3 gombot találunk: telefongomb, névjegyzék gyorsgomb és egy főmenübe repítő „home” gomb. A gombtrió fölött helyezkedik el a 3,5” átmérőjű, 800x480 pixeles felbontással rendelkező kapacitív, AMOLED érintőkijelző. A színek élénkek, ez érzékenység is rendben van, ezzel a résszel nem lesz gond! A kijelző fölött találjuk a telefonhangszórót, a videótelefonáláshoz használatos kamerát, a fényérzékelőt és a gyorsulásérzékelőt. Ezeket a Samsung egy fekete sávba rejtette, ez igencsak jól mutat a minőségi műanyagból készült előlapon, ami első ránézésre fém hatást kelt.


Elölről


Megfordítva a készüléket a hátlapon találjuk a kihangosító hangszórót (ennek narancsárga rácsozása van), az 5 megapixeles kamerát, a led villanót, illetve egy Vodafone logót.


Hátulról


A készülék bal oldalán a hangerőszabályzó gombpáros, alatta pedig egy elhúzható ajtóval rendelkező USB kábel csatlakozási helyét találjuk (ami sajnos nem szabvány csatlakozó). Jobb oldalon egy narancssárga gombot találunk, ami egy nagyítóval van feliratozva, ezt megnyomva kereshetünk a telefon tartalmában, egy további kattintással pedig akár a google-ben. Ezalatt mindössze egy kamera gomb kapott helyet. A telefon tetején a kikapcsológombot és egy 3,5 miliméteres jack kimenetet találunk, ez igazán örömteli. Alul egy világító sáv fut körbe, bekapcsolásnál világít, igen látványos.


Hardver, menürendszer

Hardveres felszereltséget tekintve nem spórolt a gyártó: a készülékben egy 600 MHz órajelű ARM Cortex A8 processzort és PowerVR SGX 3D gyorsítót is kapott, mindezt 256 megabyte RAM társaságában! Innentől csak az optimalizáció a kérdéses. A telefon egy Linux alapú LiMo OS-re keresztelt operációs rendszer futtat.


 

A menü


Talán legjobban az LG Arénára hasonlítható a telefon, ugyanis utólagos programokat csak korlátozottan lehet telepíteni: az egyik ilyen út a java programok használata. Mivel a Vodafone 360 online szolgáltatásra lett a készülék gyártva így valószínűsítem, hogy a „shop” menüpont alatt vásárolhatnánk programokat, viszont ezt nem tudtam kipróbálni, mert ehhez kell Vodafone 360 felhasználóval. Az is lehet, hogy csak zenéket tudunk vásárolni, no de kesergésre nincs okunk, hiszen a gyártó rengeteg olyan programot belepakolt a telefonba amire szűkségünk lehet. Sorolom: számológép, stopper, mértékegységátváltó, naptár (napi-heti-havi nézettel rendelkezik, nagyon jól haszálható), jegyzettömb, RSS hírolvasó, névjegykártya olvasó, fájlböngésző, Opera 9.6 böngésző, rádió, zenelejátszó, tárcsázó, hanfelvevő, üzenetkezelő (erről később bővebben), világóra, Asphalt4, Kroll (utóbbi 2 az játék). Elég szép felhozatal és mindegyik remekül használható program!
Az első bekapcsolás után amikor betöltött a menü az első gondondolatunk jelmondata az lehetne, hogy „iPhone-like”. A menü iPhone-ra hajaz, azzal a különbséggel, hogy az ikonok 1 képernyőn helyezkednek el. Pozíciójuk testreszabható. Minden kattintást szép forgó animáció kísér, a menügombot megnyomva szinte azonnal bárhonnan visszarepít minket a kezdőképernyőre.


Új eseménynél így világít az alja

Üzenetkezelés, telefonálás

SMS-einket chatszerű nézetben fogadhatjuk, ez a rész kifogástalan.



Hangminőségre sem lehet problémánk, itt is minden a legnagyobb rendben. Kontaktjaink között egy 3D-s menüben keresgélhetünk, de a kapcsolatok gomb másodszori lenyomására ABC sorrendben is keresgélhetünk


 

Multimédia

A telefonban egy 5 megapixel felbontású kamera kapott helyet, amely képes HD (720p) videófelvételre. Némely specifikációban 720p@30fps-t emlegetnek, de a másodpercenkénti képkockák száma 20-22 valójában.

Tesztvideóért kattints ide!

A videók nagy méretűek, de nincs ok aggodalomra, a 16 gigabyte-os tárhely szinte mindenre elegendő. Lehetőség van a felbontás csökkentésére (elérhető felbontások: 1280x720, 800x480, 640x480, 400x240). A fényképezési résznél a szoftver meglehetősen sokoldalú: van rázkódásvédelem, állíthatjuk a fehéregysensúlyt, a fénymérést, alkalmazhatunk 4 féle efektet, geotagelhetjük a képet (GPS koordinátákkal látja el). Nem húzom tovább az időt, jöjjenek a tesztképek és videók!



  


További képekért kattinst ide!

A kamera némely esetben egész jó képeket hozott össze, azonban a fényre nagyon érzékeny, se a kevés se pedig a sok fénnyel nem tud igazán mit kezdeni

Zenebona

A készülékhez egy „agybadugós” headsetet kapunk, ez egy jó pont. A zenelejátszó nagyon fejlett. Kezeli az albumborítókat, van lehetőség ismétlésre is. Van equalizer, 8 féle beállítás között választhatunk. Állíthatunk még füllhallgató effektek alatt „visszhangot”, itt a lehetőségek: normál, jazz club, koncert terem, stadion. Kicsit lejjebb nézve a 3D hangzást is tudjuk állítani: normál, széles, dinamikus, és sorround. Van mélyhangkiemelés, ezt ki be kapcsolhatjuk. Nem vagyok egy nagy tudor, de elég szépen szól a készülék!



Filmezés

A nagy kijelzőn már van értelme az egérmozinak is. Hála az erős processzornak konvertálgatnunk sem kell, 700-1200 megás filmekkel is megbírkózik. Persze aki telefonon is full HD felbontással akar filmetnézni, annak ez a teljesítmény is kevés lesz.

Internet, böngészés

A telefonra előretelepítve (ha hihetünk az általam használ specifikációnak) akkor egy Opera böngésző 9.6-os változatát találjuk. Ezzel semmi gond, megfelelően működik, tördeli az oldalakat, zoomol állítható mértékben. Internetezni wifin keresztül vagy HSDPA-n tudunk sajnos utóbbit nekem nem sikerült beállítanom, valószínűleg a bénaságom miatt.


Akkumulátor, adatkommunikáció, összegzés

A hátlap leszedése (elég masszív, konkrétan le kell tépni) után láthatjuk a SIM kártya helyét, a micro SD kártyaolvasót és a masszív 1500 mAh-ás akkumulátort. Nem lehet okunk panaszra, én még egyszer sem töltöttem fel, USB kábelen vesz fel töltést, azon keresztül lett töltve. Véleményem szerint 3 napot simán elmegy, de még nagyon intenzív használatnál is 2-t, nagyon jól teljesít!
A telefonban a kor elvárásainak eleget téve mindent megtalálunk: USB Mass storage üzemmód, HSDPA, HSUPA, Wifi (b/g), bluetooth. Találunk a készülékben GPS vevőt, azonban a navigáció csak Vodafone 360 felhasználóval lehetséges. Utólag java formában feltelepíthetőek talán ilyen programok, de ebben a készülékben a GPS legnagyobb felhasználási értelmét a fotók geotagelése jelenti.


Összességében a készülékről.

Kellemes súly, kellemes méret, jól összerakott készülékház, ujjlenyomatokat nem gyűjt, AMOLED képernyője van, ARM Cortex A8 a processzora. Egészen megkedveltem a telefont, véleményem szerint egy nagyon jó készülék. Idegesítő hibák nincsenek, a sebesség rendben van, animációk szépek. Akinek a feltelepített programok elégnek bizonyulnak, nem érez buherálási vágyat, annak különösen ajánlott.
Hátrányként csak a zárt rendszert tudom megemlíteni, de a készülékhez elérhetőek újabb firmware-ek is, ezekkel nem próbálkoztam.
A készüléket Magyarországon nemigen kapható, ha igen 100.000 forint körül áron. Ez az ok, amiért nem kap "Különösen ajánlott" plecsnit a telefon. Használt áron viszont igen jó vétel lehet a készülék, ugyanis egy alapból használható, jól összerakott, komolya multimédiás képességekkel bíró készüléket kapunk a pénzünkért.

Köszönöm mindenkinek aki elolvasta a tesztet és esetleg kommentálja is a fórumban!

Amennyiben tetszett a teszt, kíváncsi vagy további tudnivalókra, kérlek látogass el a honlapomra:

www.reginickneo.ucoz.com

A készülékről részletes specifikáció itt található!

Írta:
korpicschess

Megtekintések száma: 7420 | Hozzáadta: reginickneo | Tag-ek(kulcsszavak): i8320, teszt, vodafone h1, samsung, magyar, Vodafone 360 | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 3
3 Patrik2562  
0
Helló azt szeretném kérdezni ,hogy van a Vodafone 360 bejelentkezés és én nem tudok regisztrálni oda.
Wifi-n fent voltam és nem megy. (Talán direkt Vodafon tol kéne a net?)
Léccives írd meg te hogy léptél be.
És ha tudnál arról csinálni egy videót ,hogyan kell át tenni Android-ra ( Azt hiszem h1Droid a neve) azt meg köszönném.

Nagyon jó teszt volt!

1 rizso  
0
Na, grat a cikkhez, egész korrekt, részletes lett, amolyan igazi felhasználói szemmel kategória!:) Szerintem elég jó cucc, főleg annak, aki valami zárt-szerű oprendszeres(mert ugye ez is valami hybrid féleség:D) telefonra vágyik! A tesztből hiányolok valami videót a kezelhetőségről, magáról a rendszer gördülékenységéről! Amúgy a videózás vga/wvga méretben már 30fps?
Válasz: Hát ma már hulla vagyok, de van rá esély, hogy csinálok videót! VGA-t nem próbáltam, WVGA-ban 28 fps volt fixen ha jól emlékszem! Kicsit szét vagyok esve mostanság, azért is adom el a telókat :/
Köszi a kommentet, várom a többiektől is!

2 reginickneo  
0
Logout fórum a cikkhez kapcsolódóan:
Samsung i8320 teszt, www.logout.hu, fórum

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Kedvencekhez!
Chat
200
Mobilaréna hírek
Mentett bejegyzések
Copyright MyCorp © 2024